ΕΚΘΕΣΗ

Ο ΣΑΝΑ διοργανώνει από το 1994 και ανά τρία χρόνια στην Πάτρα, πανελλήνιες εκθέσεις αρχιτεκτονικού έργου.

Ο θεσμός των εκθέσεων αρχιτεκτονικής που έχει καθιερώσει ο ΣΑΝΑ έχει διττό στόχο, την ενημέρωση του κλάδου των αρχιτεκτόνων για το σύγχρονο παραγόμενο αρχιτεκτονικό έργο στην Ελλάδα και την προβολή του έργου αυτού σε ένα ευρύ κοινό.

Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση επιλέγονται κάθε φορά από επιτροπή αναγνωρισμένων αρχιτεκτόνων και συγκροτούν ένα δείγμα από τις πλέον ενδιαφέρουσες αρχιτεκτονικές προτάσεις που παράγονται στην Ελλάδα σήμερα.

Μέλη των επιτροπών αξιολόγησης και επιλογής των έργων υπήρξαν οι Δημήτρης Αντωνακάκης, Σάββας Κονταράτος, Ρένα Σακελλαρίδου, Αλέξανδρος Τομπάζης, Δημήτρης Φατούρος και άλλοι.

Αρχιτέκτονες που έχουν συμμετάσχει στην έκθεση με έργα τους υπήρξαν οι Νέλλα Γκόλαντα, Δημήτρης Ησαΐας και Τάσης Παπαϊωάννου, Αγνή Κουβελά, Αναστάσιος Κωτσιόπουλος, Βασίλης Μπασκώζος, Τάσος Μπίρης, Δημήτρης Ποτηρόπουλος και Λιάνα Ποτηροπούλου και άλλοι.

Η 7η πανελλήνια έκθεση αρχιτεκτονικού έργου, η οποία βρίσκεται σε στάδιο επιμέλειας και διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα την άνοιξη του 2013.

 

O θεσμός της έκθεσης

The Chronicle of the PanHellenicArchitectural Exhibition